Siateczka :)

Podobno ruch to zdrowie
Obrazek M.L.S. - Międzyduszpasterska Liga Siatkówki

Moderatorzy: swojas, qba

Re: Siateczka :)

Postprzez mateuszj » 20 lut 2010, o 15:05

Niegrzecznie tak nie odpowiadać na jasno podstawione pytania. W sprawie siatkówki nic nowego nie ruszyło! Wiem, że w następnym tygodniu szykuje się spotkanie organizacyjne w duszpasterstwie. Jest to okazja do zmobilizowania się osób odpowiedzialnych.

W końcu to nie tylko nasz gra w siatkówkę, ale także MLS i zaległe mecz...
mateuszj
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Jahu » 22 lut 2010, o 10:16

no ja też mogę porozmawiać
blank przeżarti ruścióm
Jahu
Zaruściony złom

Postprzez aga w. » 22 lut 2010, o 12:00

Znajomy mówił, że chętnie by się wybrał na siatkę, ale ciągle nie widać znaku na forum.
Bóg jest bliżej nas, niż o tym myślimy.
Szukamy Go zazwyczaj za daleko..
aga w.
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Lak » 22 lut 2010, o 15:32

Bo wszyscy chętni, ale pozałatwiać to nie ma komu. Łatwo się narzeka.
"Lepiej się uciekać do Pana, niż pokładać ufność w człowieku" - Ps 118, 8
Mk 7, 6-7 J 7, 51 Ps 150, 4 Ps 149, 3
Lak
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez mateuszj » 23 lut 2010, o 01:05

Jak to nie ma komu?!
mateuszj
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Tobi » 24 lut 2010, o 09:04

Dziękuję wszystkim chętnym za rozmowę :) Zawsze to miło wejść i poczytać, że kogoś się ruszyło. :) :) :)

Laku, i to Szef FDA nie wie kto jest odpowiedzialny za sport? :P Dzięki Mateusz za wskazanie. ;)

Jak coś, to być może ja też bym jeszcze jedną znajomą potrafił ściągnąć, no ale to musi być coś wiadomo co się dzieje, żebym mógł z nią porozmawiać...
Tobi mówi cześć...
Tobi
Weteran
Weteran

Postprzez Lak » 24 lut 2010, o 13:39

Tobi napisał(a):Laku, i to Szef FDA nie wie kto jest odpowiedzialny za sport? :P Dzięki Mateusz za wskazanie. ;)

Wie, tylko z tego co też wie to ta osoba się starała coś załatwić i nie wyszło, a jak nie wyszło to skoro wszyscy tacy chętni, to może się właśnie zainteresują trochę od siebie, a nie wieczna postawa roszczeniowa.
Lak
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Tobi » 25 lut 2010, o 10:22

Lak napisał(a):Wie, tylko z tego co też wie to ta osoba się starała coś załatwić i nie wyszło, a jak nie wyszło to skoro wszyscy tacy chętni, to może się właśnie zainteresują trochę od siebie, a nie wieczna postawa roszczeniowa.

Najwyraźniej jednak nie wie, że w rozmowach z Wojtkiem i Kubą otrzymaliśmy informacje, że chodzą i pytają i załatwiają. Stąd moje pytania czy coś już więcej wiadomo, czyli czy coś załatwili, bo tu na forum nie widać żadnej informacji i wydaje się, że temat po prostu umarł bez słowa informacji. Wydaje mi się, że nie ma sensu biegać w dziesięć osób, jeśli dwie osoby coś chodzą i załatwiają. Tak więc moje pytania są o informację o to co się udało załatwić (i czy się udało) i na czym sprawy stoją, a nie są wyrazem postawy roszczeniowej "bo macie załatwić bo ja chce".

Rozumiem jednak, że najlepszą postawą (i to Szefa DA!) jest Twoja postawa oskarżenia. Trochę szkoda wizytówki. ;)
Tobi mówi cześć...
Tobi
Weteran
Weteran

Postprzez Lak » 25 lut 2010, o 15:42

Jeśli czujesz się oskarżany to Twój problem, a że masz roszczenia to jest fakt - uznajesz przecież (nie tylko Ty), że osoba odpowiedzialna ma Cię informować na forum. Pytałeś się osobiście? Dopytać można się przecież u źródła skoro sam się powołujesz na rozmowy bezpośrednie. Nie chodzi też o bieganie w 10 osób, tylko konstruktywne zainteresowanie tematem czyli np. zaproponowanie jakiejś znanej sobie sali do sprawdzenia. Temat był poruszany na spotkaniu organizacyjnym Duszpasterstwa Akademickiego - główni zainteresowani są zatem poinformowani jak sytuacja wygląda. Odsyłam do Kuby bezpośrednio.

Tak na marginesie to tak naprawdę nikt tu nic nie _musi_ robić, pamiętajmy o tym. Nie ma też obowiązku ani prowadzenia, ani odpowiadania na forum - to tylko dodatek. Kontakty bezpośrednie są dostępne, można też pisać na PW. Trochę przyjaźniej się odnosić też by wypadało ;> Nie sądzę też abyś wiedział o mnie dość dużo byś miał podstawę do oceniania mnie. Nie będę odpowiadał na posty w podobnym tonie.
Lak
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez qba » 25 lut 2010, o 15:51

Proszę bez nadmiernych emocji Panowie :) To jest tylko siatkówka... Wiem że każdy chciałby się poruszać. Na razie sali niema Wojtek dzwonił w tym tygodniu do Gimnazjum Nr 30 i niestety nic się nie udało załatwić. Może coś więcej wyjaśni się w przyszłym tygodniu.
qba
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez cholito » 25 lut 2010, o 20:03

--> Laczek
Czy mi się zdaje, czy jesteś przemęczony? Twoje zdenerwowanie było tutaj chyba trochę niepotrzebne. Nie można tak wszystkich przeganiać z forum :P ;)
"Dopóki żyje na świecie choćby jeden człowiek,
Który nie zna i nie kocha Jezusa Chrystusa, Zbawiciela świata,
Nie wolno Ci spocząć"
(o. Franciszek Jordan, założyciel SDS)
cholito
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Lak » 25 lut 2010, o 23:50

Nie przeganiam, tylko "sugeruję" (:P ) żeby najpierw się pytać osobiście - szybciej i konkretniej.
Lak
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Jahu » 26 lut 2010, o 09:36

a po co jest forum? czy forum nie ma służyć między innymi wymianie informacji, to chyba nic złego, że ktoś sie o coś pyta? czy obowiązkiem każdego, kto tu zagląda jest wiedzieć wszystko co się w DA dzieje lub niedzieje? Czy obowiązkiem wszystkich członków i sympatyków DA jest uczestniczenie w spotkaniu organizacyjnym (ciekawe jak bardzo konstruktywnym), niektórym to może zbrzydło, niektórym może nie pasowało, niektóry mogli niewiedzieć. (jakby szybciej i wygodniej zapytać na forum i odpowiedzieć na forum, więcej ludu się dowie za jednym zamachem)
Jeśli czujesz się oskarżany to Twój problem, a że masz roszczenia to jest fakt - uznajesz przecież (nie tylko Ty), że osoba odpowiedzialna ma Cię informować na forum.

no nie wiem czy taki fakt :bag: i nie wiem czy problem :bag:
blank przeżarti ruścióm
Jahu
Zaruściony złom

Postprzez Lak » 27 lut 2010, o 19:47

Pytać się nikt nie broni, ale należy się liczyć, że nie uzyska się odpowiedzi i mieć o to pretensje uważam za nie na miejscu. To jest duszpasterstwo akademickie, a nie internetowe. Jakoś się utarło, że wszystko trzeba każdemu podetknąć pod nos. Kuba często na forum nie bywa, podobnie Wojtek (który tak na prawdę mógłby się już z czystym sumieniem do niczego nie poczuwać).

Tak, spotkanie organizacyjne jest zasadniczo obowiązkowe, nieobecni powinni się sami dopytywać. Jeśli spotkanie osobiście ma być niekonstruktywne, to na pewno na forum możemy liczyć na jakiś cud :P Promując takie podejście jesteś Jasiu dziko konstruktywny...

Na forum oczywiście że wygodniej, nawet nie trzeba do DA przychodzić, co nas prowadzi właśnie do tego o co tu chodzi - o wygodnictwo. To tak jak z smsami dot. drogi krzyżowej, wysłanie kosztowało mnie blisko 10zł, a odpowiedzieć raczyła jedna osoba (informując, że nie będzie). Na samej drodze było mnóstwo osób, a jak robiłem listę to na mało kogo można było liczyć. To co? Duszpasterstwo biernych?
Nie pamiętam, kiedy ostatnio ktoś kto czegoś nie wiedział zwyczajnie się mnie o to zapytał. To jest naprawdę niezdrowe, żeby biegać za każdym czy nie zechce jaśniepan/jaśniepanienka przyjąć do wiadomości. Już lepiej powiedzieć - nie mam czasu niż totalna olewka.

To jest naprawdę niesamowite, że niektóre duże duszpasterstwa, a także Porcjunkula w czasach jak tu było po 100osób radzą/radzili sobie bez forum. Myślicie, że wtedy osoby odpowiedzialne biegały ludziom z informacjami po domach?
Niestety okazuje się że to forum jakoś ludzi nie aktywizuje, a wręcz rozleniwia. Praktycznie tylko dział kadry białodunajeckiej działa konstruktywnie. Może trzeba pomyśleć nad zmianą konwencji i pewnych założeń dot. forum. Może za dużo tego wszystkiego, bo nie jest używane przez ludzi będących w DA na co dzień. To jest wszystko do przemyślenia. W każdym razie obecnie dział sport nie ma monopolu na siatkówkę - uprzedzę argument. Forum jest odwiedzane przez nowe osoby w dość ograniczonym zakresie - argument o docieraniu jest słaby.

Nieco podsumowując - w duszpasterstwie akademickim nie da się być zdalnie. Nieco więcej zainteresowania się jest konieczne, po coś jest dział kontakt na stronie głównej, są telefony, jest lista kontaktowa... Forum to tylko dodatek!

Odbiegłem nieco od tutejszego przykładu, ale wpisuje się on w szerszy problem.
Lak
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez PaweL » 28 lut 2010, o 19:11

Laku sorry, ale nie uważasz, że się troszkę faktycznie zagalopowałeś z tego typu komentarzami
Lak napisał(a): Jakoś się utarło, że wszystko trzeba każdemu podetknąć pod nos.
albo "...jaśniepan/panienka..." itp...
Chyba jednak trochę jesteś przemęczony ;)
Więc w końcu jednak muszę stanąć w obronie Tobiego. Wg mnie wypaliłeś do niego z tą "postawą roszczeniową" dużo na wyrost. Ja tam czegoś takiego w tym co pisał bynajmniej nie dostrzegam.

Natomiast to, że DA to nie forum to inna kwestia. Ale choćby po obecnej aktywności na forum widać że chyba nie ma tu w ogóle o czym mówić ;)

No i myślę, że postawą pretensji wobec wszystkich i wszystkiego (a taką tu Laku wybacz ale właśnie zapodałeś) nikogo ani nie zmobilizujesz, ani nie zachęcisz, a wręcz przeciwnie.

ps. a kiedy to były czasy Porcjunkuli na ponad 100 osób i bez aktywności forum? bo ja takich nie pamiętam. jak były te czasy dużej ilości osób to i forum aż pękało w szwach. w ogóle te "dawne dobre czasy" dużej i aktywności i zaangażowania zbiegały się też z dużą aktywnością forum jednak....więc nie przesadzaj z krucjatą przeciwko aktywności przez forum. Inna rzecz, ze DA to nie wirtualne uczestnictwo, ale to zrozumiałe myślę, że jest ;)
"Po ciemnej nocy Bóg dzień na ziemi czyni i słońcu z morza wstawać każe."
PaweL
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez qba » 8 mar 2010, o 20:57

Jest możliwość wynajęcia sali na ulicy Powstańców Śląskich 210-218 w Zespole Szkół nr 4. Cena wynajmu sali gimnastycznej to 52 zł za godzinę. Więc koszt wynajmu sali na 1,5h w tygodniu na jedną osobę wyniesie 26 zł miesięcznie. Wolny termin to sobota w godzinach 10-17.

Informacje dotyczące sali:
Sala jest większa od tej w Gimnazjum nr 30, niestety nie jest ona wyremontowana. Jej stan jest przyzwoity i można byłoby grać na niej bez najmniejszych problemów.

Czekamy na chętnych!

W razie pytań proszę o kontakt:
Jakub Jędrzejewski
kuba :malpa6: porcjunkula.org oczywiście można też przez forum
qba
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez PaweL » 8 mar 2010, o 22:33

jeśli ekipa się zbierze to i ja się dołączę. w soboty najczęściej bywam we wrocku więc mi pasuje.
"Po ciemnej nocy Bóg dzień na ziemi czyni i słońcu z morza wstawać każe."
PaweL
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Symek » 8 mar 2010, o 23:16

Sobota po poludniu - jestem za.
Symek
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Jahu » 9 mar 2010, o 09:04

mnie nie liczcie, mnie w soboty wiecej niema niz jestem
blank przeżarti ruścióm
Jahu
Zaruściony złom

Postprzez Tobi » 10 mar 2010, o 13:30

Spodziewam się, że powinienem dać rady, o godzinę zapytam "wyżej", ale pewnie lepiej po obiedzie.

P.S. A lokalizacja bardzo fajna. :)
Tobi mówi cześć...
Tobi
Weteran
Weteran

Postprzez Tobi » 11 mar 2010, o 11:30

Tobi napisał(a):Spodziewam się, że powinienem dać rady, o godzinę zapytam "wyżej", ale pewnie lepiej po obiedzie.

Gwoli sprostowania - może się zdarzyć, że będę w dwóch osobach, a godzina jednak lepsza ranniejsza (choć ostatecznie nie ma wielkiego halo jak będzie późniejsza, byle nie w porze obiadowej :) )
Tobi mówi cześć...
Tobi
Weteran
Weteran

Postprzez Mirela » 12 mar 2010, o 19:12

I ja również się przyłączę :)
Mirela

Postprzez skandall » 16 mar 2010, o 22:50

ja tyż się pisze jak coś...
Jak mam Cię kochać, kiedy nie rozumiem...
Jak Cie zrozumieć, kiedy nie pojmuję kim jesteś...
Jak Cię usłyszeć, jeśli nic nie mówisz...
Jak Cię mam poznać skoro nawet nie wiem czy jesteś...
Jak Cię odnaleźć, gdy nie wiem gdzie szukać...
Jak ruszyć w drogę kiedy nie znam drogi do mnie, samego..
skandall
Weteran
Weteran

Postprzez qba » 18 mar 2010, o 01:11

Póki co mamy już trochę osób chętnych jednakże wciąż jest mało. Proszę się zgłaszać śmiało :D Tutaj nie gryzą :P

Oto lista chętnych
1. Wojtek Sawicki
2. Kuba Jędrzejewski
3. Paweł Podgórni
4. Wojtek Radosz
5. Paweł Gruchała
6. Tomek (Tobi) Bigosiński
7. Mirela Frontkiewicz
8. Radek Blandzi

A te miejsce czeka na Ciebie:
9.
10.
11.
12.
...
Ostatnio edytowano 19 mar 2010, o 02:45 przez Lak, łącznie edytowano 1 raz
Powód: siekieś takie nazwiska..
qba
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Ptaku » 18 mar 2010, o 23:52

Regularnie w sobote nie dam rady, ale jak bedziecie mieli jakies sporadyczne braki kadrowe, to nr telefonu mam ten sam ;)
Acha, nie wiem, kiedy znowu zdarzy mi sie wejsc na forum, wiec bez nerwow, jak nie bede odpisywal :P
Ptaku
Weteran
Weteran

Postprzez Jahu » 19 mar 2010, o 02:13

ja tak jak Ptaku z tym, że pewnie rzadziej (może raz na miesiąc) mogę przyjść (jakby było w tygodniu wieczorem, nie w piątek to pewnie częściej, ale rozumiem, że tona razie niemożliwe)
blank przeżarti ruścióm
Jahu
Zaruściony złom

Postprzez Tobi » 19 mar 2010, o 10:06

Proszę o dopisanie do listy mojego drugiego ja - też chce się trochę posportować :)
Tobi mówi cześć...
Tobi
Weteran
Weteran

Postprzez Tobi » 20 mar 2010, o 00:00

Być może znalazłbym jeszcze jedną przedstawicielkę płci żeńskiej, ale nie chce się ona deklarować, dopóki nie ustalone zostaną szczegóły i nie sprawdzi czy ma możliwość się pojawiać.
Tobi mówi cześć...
Tobi
Weteran
Weteran

Postprzez karolkuuu » 20 mar 2010, o 01:10

Baaaaardzo chętnie chciałabym się do Was przyłączyć:D Mam tylko takie pytanko, czy jesteście cierpliwi wobec osób, które mają hm... bardzo wysoką motywację i mobilizację i bardzo niskie umiejętności?;) Bo ja wciąż wierzę, że kiedyś nauczę się "siatkować";)
karolkuuu
Porcjunkulowicz
Porcjunkulowicz

Postprzez Tobi » 20 mar 2010, o 12:35

I jeszcze jedno pytanie - jak będą rozliczane z pozostałymi zawodnikami ewentualne mecze reprezentacji?
Tobi mówi cześć...
Tobi
Weteran
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sport